Lee Jun Ki Romania

Coreea de Nord

Go down

Coreea de Nord

Post by flory_junki :) on Sun Nov 28, 2010 10:44 pm

Republica Populară Democrată Coreeană
Forma de guvernământ: republica
Suprafaţa: 120.540 km²
Populaţia: 23.113.019 locuitori
Limba oficială: coreeană
Religie: budism, confucianism, shamanis, creştinism, altele; activităţile autonome religioase au fost teoretic inexistente din 1945;
Capitala: Pyongyang
Moneda: won
Ziua naţională: 9 septembrie
Fus orar: GMT +9
Domeniu Internet: nu are (.kp rezervat)
Prefix telefonic: 00 850

Aşezare geografică
Coreea de Nord este o ţară din Asia estică, situată în jumătatea nordică a Peninsulei Coreene. Prezinta doua fatade maritime: in est la Marea Japoniei si in vest la Marea Galbena.

Vecini
Graniţa nordică: China, Rusia (de-a lungul râului Tumen). În sud, se învecinează cu Coreea de Sud, cu care a format o singură ţară până la Cel de-al Doilea Război Mondial.

Relief
Coreea de Nord are un relief variat, predominant inalt. Muntii se afla in nord la granita cu China si in est - Muntii de Diamant, intre acesti munti, interpunandu-se podisuri valurite. Exemplu in acest sens sunt Podisurile Kaema si Musan.
Campiile insotesc tarmul celor doua mari. Padurile cu esente caracteristice acestei zone,
acopera doua treimi din teritoriu.
Riscul natural cel mai ridicat în R.P.D.Coreeana este reprezentat de inundaţii, care ating o perioadă de vârf în timpul musonului (lunile iulie-august). Posibilitatea de a rămâne izolat în anumite zone este ridicată, ca urmare a închiderii unor şosele.

Clima
Este temperata cu influente musonice, ce determina precipitatii bogate. Este influentata de relief si de actiunea musonilor, iernile fiind aspre şi lungi iar verile fierbinţi, cu precipitatii bogate.

Turism
Oraşe importante - capitala Pyongyang, Hamhung, Chongjin, Wonsan, Nampo si Kaesong.

Deplasările străinilor în R.P.D.Coreenă sunt posibile numai cu însoţitori nord-coreeni. Indiferent de scopul deplasărilor (turistic, afaceri, oficial etc), străinii vor fi însoţiţi permanent de un ghid autohton şi vor putea merge numai în acele locuri agreate de însoţitor.
În capitala Pyongyang sunt posibile scurte ieşiri din hoteluri, fără însoţitor. Străinii nu au permisiunea de a folosi mijloacele de transport în comun pentru persoane, fiind refuzaţi la punctele de vânzare a tichetelor de transport. În faţa hotelurilor şi a magazinelor importante există staţii de taxiuri, însă închirierea lor de către străini este dificilă, dacă aceştia nu sunt însoţiţi de un ghid sau translator nord-coreean.
Deplasările în afara capitalei sunt posibile cu aprobarea autorităţilor. Ghidul firmei turistice/instituţia nord-coreeană gazdă are ca sarcină obţinerea aprobărilor de călătorie. La intrările/ieşirile în/din oraşe şi în intersecţiile importante se află puncte de control al traficului, unde se face verificarea documentelor de identitate şi a aprobărilor de călătorie.
Fotografierea este în general permisă, cu excepţia obiectivelor militare. Pentru fotografierea de persoane este indicat solicitarea, în prealabil, a acordului celor în cauză.

Informaţii utile
Gesturile insultătoare şi glumele la adresa sistemului politic şi a liderilor sunt aspru sancţionate. Simpla folosire a unei tipărituri, cu pozele liderilor, pentru împachetat obiecte poate să atragă măsuri de pedepsire a celor vinovaţi.

Permisele de conducere străine nu sunt valabile în R.P.D. Coreeană.

Introducerea şi scoaterea de monedă nord-coreeană din R.P.D. Coreeană este interzisă.

Nu este indicat importul de materiale tipărite în limba coreeana, CD-uri, DVD-uri sau alte materiale purtătoare de informaţie, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene sau a avea caracter de denigrare la adresa R.P.D. Coreene.

Persoanelor aflate sub tratamente medicale li se recomandă să îşi aducă cantitatea de medicamente necesară pe timpul şederii in R.P.D. Coreeană, deoarece oferta locală de medicamente este redusă. Pentru prevenirea unor îmbolnăviri se recomandă evitarea consumului de apă de la reţeaua de alimentare a localităţilor.
avatar
flory_junki :)
Forum Fondator/ Administrator
Forum Fondator/ Administrator

Mesaje : 998
Data de inscriere : 2010-11-26
Varsta : 29
Localizare : Timisoara

View user profile http://leejunkiromania.myforumgratuit.ro

Back to top Go down

Re: Coreea de Nord

Post by vali61 on Fri Feb 25, 2011 3:39 pm

cred ca nici musca nu misca fara sa stie sistemul.

vali61
Membru
Membru

Mesaje : 57
Data de inscriere : 2011-02-14

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum